Dine tænder er vores speciale, 
det er nemlig et spørgsmål om tillid...

Husk at vi hos Sydthy Tandklinik udfører alle former for tandbehandlinger. Herunder er blot en gennemgang af en af de mange behandlinger vi udfører. Har du et problem, som ikke er beskrevet, bedes du kontakte os telefonisk. Så står vi klar til at give dig den bedste vejledning og service. 


Rodbehandling

En rodbehandling kan have flere årsager:

  • Huller (caries) i tænder
  • Revner i tænder
  • Dybe tandbørsteskader (usur)
  • Dybe fyldninger
  • Slag (traume)
  • Kroner og broer, dog i sjældne tilfælde

Smerten opfattes individuelt. Det kan føles i nabotænderne, øret, kæbehulen, eller hovedpine. Det kan derfor undertiden være vanskeligt at finde den syge tand.

En nerveskade kan give smerte ved kulde og varme. En rodspidsbetændelse giver oftest intet eller kun ringe ubehag, tanden kan være øm når man tygger, og tanden kan skifte farve. En nervebetændelse kan som regel ikke ses på et røntgenbillede, det kan rodspidsbetændelse.

En rodspidsbetændelse kan udvikle sig til smertefuld tandbyld, måske med fiber udvikling. Hvis en rodbehandling ikke kan påbegyndes, kan det være nødvendigt at supplere med antibiotikum. Dog er det vigtigt at forstå at antibiotikum ikke erstatter en egentlig rodbehandling.

Efter en rodbehandling kan der af og til, opleves lette forbigående smerter som kan blive ved i et par dage. Er smerterne vedvarende skal du kontakte din tandlæge.

En rodbehandling er en kompliceret behandling, som særligt afhænger af i hvor høj grad der er opnået kontrol med bakterierne. I nogle tilfælde er det nødvendigt med endnu en rodbehandling eller en rodspidsoperation. Her kan det være nødvendigt, at henvise til en special tandlæge, hvor behandling kan udføres med specialudstyr.

En rodbehandlet tand reagerer ikke på samme måde over for tryk, som en tand der ikke er rodbehandlet. Det betyder, at man nemt kan overbelaste en rodbehandlet tand ubevidst, hvilket kan resultere i at tanden flækker. Derfor anbefaler man ofte, at rodbehandlede tænder forsynes med krone for at mindske risiko for at tanden flækker.

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok